Karkówka w kiszonej kapuście z pieczarkami

Anna
Obiad
13.12.2016 17:01
Karkówka w kiszonej kapuście z pieczarkami

Składniki: - 800 g karkówki - 800 g kiszonej kapusty - 300 g pieczarek - 2 duże cebule - 4-5 ząbków czosnku - 5 ziaren ziela angielskiego - 3 liście laurowe - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - 1-2 łyżki przyprawy do bigosu - sól,pieprz,przyprawa do karkówki Umyte mięso osuszyć,pokroić w duże kawałki,każdy z nich oprószyć solą,pieprzem oraz przyprawą do karkówki( można parę godzin wcześniej). Obrane,oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,również dodać do mięsa - wymieszać,pod koniec dodać koncentrat pomidorowy,sól,pieprz - wymieszać. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem. Cebulę pokroić w półkrążki,czosnek w plasterki,dodać do mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/12/karkowka-w-kiszonej-kapuscie-z.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna