Śledzik pod pierzynką

Anna
Sałatki
09.12.2016 14:42
Śledzik pod pierzynką

Składniki: - 5 płatów śledziowych - 1 średnia cebula - 3 ugotowane ziemniaki - 2 większe marchewki - 2 jabłka - 4 ugotowane na twardo jajka - mała puszka kukurydzy i groszku - sól,pieprz - majonez,musztarda Jajka ugotować na twardo. Kolejno układamy ziemniaki,posypujemy solą oraz pieprzem,następnie jabłka starte na grubej tarce,marchewkę w kostkę,którą posypujemy pieprzem. Zostawić w lodówce na 2 godziny,najlepiej na noc by smaki się przegryzły. Na końcu smarujemy majonezem,posypujemy jajkami startymi na grubych oczkach. często dodaje się również buraczki ugotowane i też pysznie wychodzi,jeszcze lepiej wygląda ( niestety do czasu aż buraki nie puszczą soku).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/12/sledzik-pod-pierzynka.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna