Sernik wiedeński z rodzynkami

Kasia
Ciasta
08.12.2016 9:37
Sernik wiedeński z rodzynkami

Składniki - 800 g białego sera - 6 jajek - 250 g cukru - 200 g masła - 100 ml słodkiej śmietanki - budyń śmietankowy w proszku - 1 cukier wanilinowy - 100 g rodzynek - szczypta soli - masło do wysmarowania tortownicy - bułka tarta do posypania tortownicy W czasie łączenia masy z białkami należy robić to bardzo delikatnie i powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy sernikowej. Jeżeli sernik po 1,5 godziny nie wyrośnie, zostawcie go jeszcze w piekarniku na tej samej temperaturze. Jeżeli posiadacie robot wielofunkcyjny, na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis Ser mielimy 3 razy przez maszynkę, aby jego struktura była gładka, bez grudek. Charakteryzuje się tym, że nie przygotowuje się do niego spodu. Na pewno zrobię go ponownie nie jeden raz. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkamiDrukuj przepis Ubijamy białka ze szczyptą soli na puszystą pianę. Do rozrobionej masy dodajemy delikatnie rodzynki oraz ubite białka.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniabazylii.pl/2016/12/sernik-wiedenski-z-rodzynkami/