HUMMUS Z PIECZONEJ DYNI

Ania
Śniadania
05.12.2016 11:05
HUMMUS Z PIECZONEJ DYNI
  • Czas przygotowania: 15 min

Składniki

  • 2 szkl pure z pieczonej dyni (polecamy hokkaido)
  • 2 szkl ugotowanej ciecierzycy
  • 1/2 szkl jasnej pasty tahini
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • lodowata woda (można ją włożyć na kilkanaście minut do zamrażarki)
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki sezamu
  • 2 łyżki pestek dyni
  • sól, pieprz, mielony kumin, słodka papryka

Przepis

http://cookmagazine.pl/hummus-z-pieczonej-dyni/2/

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną