Tacos z wieprzowiną

Obiad
28.11.2016 16:00
Tacos z wieprzowiną

TACOS Z WIEPRZOWINĄ Przygotowanie: ok 3 h Składniki: – 1-1,5 kg łopatki wieprzowej bez kości – 60 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego – 1 cebula (biała lub żółta) drobno posiekana – 2 ząbki czosnku – 350 ml jasnego piwa – starta skórka i sok z jednej limonki, oraz dodatkowo kilka cząstek limonki do podania – łyżka suszonego oregano – kilka tortilli do podania – kilka papryczek jalapenios – odrobina kolorowej sałaty SALSA POMIDOROWA: – 1-2 dojrzałe pomidory – 1 czerwona cebula – 1 ząbek czosnku – 1 mała papryczka chilli Przygotowanie: Mięso posolić i popieprzyć. Jeśli lubicie dania kuchni meksykańskiej zapraszam Was także do przepisów na: – tacos ze stekiem – chilli con carne – przepis na guacamole – burrito z burczakiem – quesadilla z kurczakiem – fajitas z kurczaka – tacos z polędwicą – nachos supreme czyli nachos z chilli con carne Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – nachos z kurczakiem – Papryczkę chilli możecie podać razem lub bez gniazda nasiennego – w zależności od wielkości i tego jak ostre jedzenie lubicie. Zdjąć z ognia, dodać do sosu sok i skórkę z limonki oraz oregano. Piec 2 – 2,5h pod przykryciem, aż mięso będzie bardzo miękkie. Na tłuszcz wrzucić posiekaną drobno 1 cebulę i 2 posiekane ząbki czosnku. Podsmażyć na oleju z każdej strony, najlepiej robić to w dużym garnku. Upieczoną na potrzeby tego przepisu łopatkę wieprzową możecie zjeść samodzielnie, wykorzystać na kanapki lub do sałatki 🙂

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/tacos-z-wieprzowina/