Łatwe ciasto z dynią i śliwkami

Natalia
Ciasta
27.11.2016 15:14
Łatwe ciasto z dynią i śliwkami

Składniki (forma 13x26 cm): - 2 szklanki mąki pełnoziarnistej - 2 szklanki startej dyni - 3/4 szklanki ksylitolu/erytrytolu lub brązowego cukru - 3 jajka - 1/3 szklanki oleju kokosowego - łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka cynamonu - 5 dużych śliwek Wykonanie: Jesień to najlepszy czas na chwile relaksu i słodkości, zwłaszcza jeżeli za oknem pogoda nie rozpieszcza, chociaż przy ładnej słonecznej aurze kawałek ciasta też nie zaszkodzi, zwłaszcza lekkiego, z dodatkiem pysznej dyni oraz sezonowych owoców i niezawierającego niezdrowych tłuszczy i cukrów. Ciasto jest bardzo łatwe do wykonania, a smakuje i pachnie tak, że nie można przejść obok niego obojętnie. Z sezonową dynią i słodziutkimi śliwkami, z samych zdrowych składników i bez dodatku cukru. Ciasto jest wilgotne i mięciutkie, dodatek cynamonu podkreśla jego smak, a śliwki dodają więcej słodkości. Jajka zmiksować z ksylitolem lub cukrem na jednolitą, gładką masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://healthyfoodexplorer.blogspot.com/2016/09/atwe-ciasto-z-dynia-i-sliwkami.html