Proste, bezglutenowe naleśniki buraczane z soku FIT

Martyna
Fit
21.11.2016 12:15
Proste, bezglutenowe naleśniki buraczane z soku FIT

Składniki na ciasto naleśnikowe: – 250ml soku jednodniowego burak-jabłko – 50ml mleka – 50g mąki kukurydzianej – 50g mąki ryżowej – 15g mąki ziemniaczanej – 10g masła/oleju – 2 jajka – szczypta soli Dodatkowo na farsz: – 250-300g jogurtu naturalnego – 250g twarogu – 25g rodzynek – 25g tartych orzechów włoskich + do posypania *opcjonalnie: 1 żółtko, miód/ksylitol do posłodzenia Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dokładnie mieszamy, tak by nie powstały żadne grudki i odkładamy na ok. 30 minut. Następnie smażymy nasze naleśniki z dwóch stron na patelni bez tłuszczu (o ile patelnia na to pozwala) lub za pomocą wacika delikatnie natłuszczamy. Bezglutenowe, czy z glutenem, wegańskie, mięsne, na słodko, na słono, zapiekane, czy w postaci spaghetti lub tortu naleśnikowego. Jeżeli nie mamy tartych orzechów, możemy zmielić je na mąkę w malakserze lub posiekać na drobne kawałeczki. Najbardziej lubiłam wersje z twarogiem i rodzynkami w środku oraz zapiekane z parówką i serem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/proste-bezglutenowe-nalesniki-buraczane-soku/