Ciasto bananowo-czekoladowe

Weronika
Ciasta
21.11.2016 11:42
Ciasto bananowo-czekoladowe

Bardzo proste do zrobienia i nic tylko zrobić sobie kawę czy herbatkę, usiąść pod kocykiem i włączyć jakiś dobry film :) 3 banany mąka 240 g 2 jajka cukier 100 g cukier waniliowy 1 op. (16 g) 2 tabliczki czekolady mlecznej proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki masło 100 g Do małej miski wbijam 2 jajka, dodaję cukier oraz cukier waniliowy i całość miksuję do uzyskania puszystej, jasnej masy. Do bananów dodaję jajka z cukrem i dokładnie mieszam (może być mikserem) a następnie przesiewam mąkę z proszkiem do pieczenia i miksuję aż całość ładnie się połączy. Piekę w 160 stopniach z termoobiegiem (bez termoobiegu 170 stopni) przez 30 minut a następnie zmniejszam temperaturę do ok 140-150 stopnie i jeszcze przez 5 minut piekę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaviki.blogspot.com/2016/11/ciasto-bananowo-czekoladowe.html