Krem z pora

Agnieszka
Zupy
17.11.2016 15:10
Krem z pora

Składniki: - 400 g pora (2 sztuki po odcięciu zielonej części) - 400 g ziemniaków - 2 łyżki masła - 1/2 łyżki oleju - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - 800 ml bulionu - 100 g serka topionego Nie jestem wielką miłośniczką zup, Wiosną i latem właściwie omijam je szerokim łukiem, ale gdy tylko zaczyna się chłodna jesień stanowią podstawę mojej diety i wytrwanie bez zupy 2-3 dni stanowi nie lada wyzwanie. Ja zdecydowałam się na kruszone chipsy z prosciutto, i dużą ilość świeżo mielonego białego pieprzu oraz mielone płatki chilli. Zupa jest łagodna, a za sprawą pora lekko słodkawa, dlatego świetnie smakuje z wyraźnymi dodatkami. Dziś mam dla Was przepis na bardzo delikatny krem z pora. śmietankowego Sposób przygotowania: W garnku z grubym dnem roztopić masło. Wrzucić pokrojone w krążki pory i smażyć ok. 2 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2016/11/Krem-z-pora.html