Duszone podudzia kurczaka z cebulką i pieczarkami

Anna
Obiad
15.11.2016 17:09
Duszone podudzia kurczaka z cebulką i pieczarkami

Składniki: - ok 10 sztuk podudzi z kurczaka - 2 duże cebule - ok 30-40 dag małych pieczarek - 2-3 liście laurowe - ok 5 sztuk ziela angielskiego - 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego - sól,pieprz - 1/2 szklanki bulionu ( rosołu) - 6 ząbków czosnku - 2 łyżeczki majeranku - 2 łyżeczki sosu sojowego - 1 łyżeczka ostrej papryki - 1/2 łyżeczki białego pieprzu - szczypta soli Następnego dnia rozgrzać olej na patelni i obsmażyć podudzia na średnim ogniu na złoty kolor. Dodać podsmażone podudzia,podlać 1/2 szkl bulionu,dorzucić liście laurowe,ziele angielskie i całość dusić ok 40 min po przykryciem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/11/duszone-podudzia-kurczaka-z-cebulka-i.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna