Tort kokosowo-jaglany

Wiesław
Ciasta
12.11.2016 20:44
Tort kokosowo-jaglany

Wilgotny, nie za słodki z dużą ilością kokosu i ciastem na bazie kaszy jaglanej, w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty 1 szklanka kaszy jaglane + 2 szklanki wody 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 2 jajka 1/2 łyżeczki sody 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 100 g wiórek kokosowych 180 g naturalnego tofu 150 g białej czekolady 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan-fixy wiórka kokosowe Zimną kaszę blendujemy z mlekiem, oleje, jajkami, sodą, cukrem i cukrem waniliowym na niemal gładką masę. Następnie miksujemy czekoladę z tofu i wykładamy na I blat. Średnica formy: 22 cmSkładniki:ciasto:masa z tofu:bita śmietana:Przygotowanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, a tofu rozdrabniamy widelcem. Pod koniec gotowania, jak kasza wypije prawie że całą wodę, wyłączamy i zestawiamy. Kaszę jaglaną wsypujemy na gotującą się wodę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2015/02/tort-kokosowo-jaglany.html