Ziemniaki dokładnie myjemy a następnie kroimy na cienkie kawałki. Ziemniaki wykładamy na blaszkę a następnie doprawiamy solą i pieprzem. Pieczemy około 20-25 minut w 220 stopniach. Po wyjęciu skrapiamy oliwą …
Mak zalewamy wrzątkiem i przez chwile gotujemy. W osobnym garnku rozpuszczamy masło a następnie dodajemy odcedzony oraz zmielony mak. Całość podgrzewamy z dodatkiem śmietanki 30%. Zdejmujemy garnek z kuchenki. Do …
Na patelnię wrzucamy szpinak, dodajemy czosnek, sól oraz pieprz a następnie podsmażamy. Odsączamy wodę na sitku oraz pozostawiamy do ostudzenia. Do podsmażonego szpinaku dodajemy 4 żółtka. Całość blendujemy do uzyskania …
Ciasto francuskie kroimy na wąskie paski. Oliwki nabijamy na patyczki. Poszczególne oliwki owijamy ciastem francuskim, smarujemy jajkiem a następnie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 minut. Podajemy …
W misce łączymy suche składniki, czyli mąkę, drożdże oraz łyżeczkę soli. Stopniowo dodajemy mleko oraz oliwę. Całość wyrabiamy na ciasto. Odstawiamy ciasto na godzinę do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Na …
Mąkę, masło, żółtka ora wodę wyrabiamy na jednolitą masę. Odstawiamy ciasto do lodówki na godzinę. Łososia kroimy na małe kawałki a następnie skrapiamy cytryną. W wysokim naczyniu mieszamy śmietanę z …