Crunchy krem czekoladowy z awokado

Fit
11.11.2016 16:04
Crunchy krem czekoladowy z awokado

Awokado to owoc cudowny i jedyny, ponieważ w smaku jest raczej neutralny, dzięki czemu pasuje i na słodko i na słono, a swoimi właściwościami odżywczymi przebija wszystkie inne owoce. Składniki (1 porcja): - pół awokado - pół banana - 2,5 łyżki kakao - 1 łyżka miodu/syropu klonowego/innego słodzika (opcjonalnie) - garść niesolonych orzeszków ziemnych Przygotowanie: Niezwykle proste - wszystko zblenduj w malakserze. Jestem zwolenniczką teorii, iż jeśli coś jest produkowane na masową skalę i sprzedawane na sklepowych półkach, to da się to zrobić samemu domowym sposobem, bez niepotrzebnych ulepszaczy, dodatków i konserwantów. Jeśli chcesz być z naszymi przepisami na bieżąco, to polub nas na Facebooku i obserwuj na Instagramie/Google+, będzie nam bardzo miło! Stwierdziłam jednak, że taki gładki krem jest dla mnie zbyt nudny, więc dorzuciłam do niego garść orzeszków ziemnych i to był strzał w dziesiątkę! Wskazówki: - Jeśli nie zużyjesz całego awokado od razu, z pozostałej połówki nie wyjmuj pestki - zapobiegnie to ciemnieniu owocu. Awokado to skarbnica zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych (omega-3 i omega-6) - zawiera ich aż 20-30%. Dziś chciałabym przedstawić Wam moją wersję kremu czekoladowego zrobionego z awokado, banana i kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ekocozy.blogspot.com/2016/11/zdrowe-sodkosci-crunchy-krem.html