Piernik herbaciany

Wiesław
Boże Narodzenie
06.11.2016 18:49
Piernik herbaciany

- 1 szklanka oleju - 1 szklanka zaparzonej bardzo mocnej herbaty - 3 szklanki mąki - 2 łyżeczki sody - 4 łyżeczki domowej przyprawy do piernika - 1/2 l mleka - 6 łyżek kaszy manny - 3/4 szklanki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego - 200 g masła Jedną szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, a w reszcie mleka mieszamy kaszę manną i wlewamy na gotujące mleko. Jedną szklankę mleka zagotowujemy z cukrem, a w reszcie mleka mieszamy kaszę manną i wlewamy na gotujące mleko. Boże Narodzenie ciasta ciasto piernik piernik piernik herbaciany piernik kanadyjski piernik z masą pierniki i pierniczki przyprawa do piernika Na pierwszy grubszy blat wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim grubszym blatem i wykładamy pozostałą masę. Na pierwszy grubszy blat wykładamy połowę masy, przykrywamy drugim grubszym blatem i wykładamy pozostałą masę. W misce miękkie masło miksujemy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimną kaszę. W misce miękkie masło miksujemy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimną kaszę. Mięciutki i szybki do zrobienia piernik herbaciany przełożony masą na bazie kaszy manny, a to wszystko za sprawą herbaty użytej w przepisie. Wymiary formy: 24x28 cm Składniki: - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 szklanka miodu (u mnie wielokwiatowy)

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2016/11/piernik-herbaciany.html

obzarciuch

Wiesław

facebook