Wietnamska zupa Pho

Anna
Zupy
04.11.2016 17:32
Wietnamska zupa Pho

W drugim garnku gotujemy wołowinę z kością, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze przez ok. 5 minut. Składniki: 500 g wołowiny z kością 1/2 laski cynamonu 2 gwiazdki anyżu 2 cebule Imbir Kawałek polędwicy wołowej Po 2 godzinach gotowania wywaru dodajemy goździki, anyż, cynamon, pieprz, opalone cebule oraz imbir oraz 3 łyżki sosu rybnego. Do miseczki nakładamy ugotowany makaron, cienkie plasterki surowej polędwicy (pod wpływem gorącego bulionu mięso się zetnie i będzie miękkie i soczyste), dymkę, chili oraz kiełki fasoli mung. Na końcu dodajemy liście kolendry i mięty oraz skrapiamy sokiem z limonki. Następnie mięso z kością przekładamy do garnka z wodą. Po ok. 2 godzinach doprawiamy (jeżeli jest potrzeba) sosem rybnym, cukrem oraz solą. Sos rybny 1 łyżeczka cukru trzcinowego 300 g makaronu ryżowego Ostra papryczka chili Kiełki fasoli mung 5 małych cebulek dymek Następnie całość dalej gotujemy przez 1,5-2 h. Do czystego bulionu dodajemy dymki (zielony szczypiorek należy odciąć i odłożyć do dekoracji) i pozostawiamy na małym ogniu. Wywar gotujemy przez 2 godziny bez przykrycia. Następnie gotujemy jeszcze przez 15-20 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/wietnamska-zupa-pho/