Rolada z kiszoną kapustą

Wiesław
Przekąski
03.11.2016 19:19
Rolada z kiszoną kapustą

Układamy je w blaszce jedna obok drugiej lub w 2 keksówkach i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 st. i na około 35 min, po tym czasie papier rozcinamy i pieczemy, jeszcze około 10 min, aż rolada się ładnie zarumieni. Na stolnicę wsypujemy mąkę i sól, na środku robimy dołek oraz wlewamy śmietanę, dodajemy pokrojone w kostkę masło, wbijamy 1 jajko i 2 żółtka. Do wystygniętej kapusty dodajemy pokrojone na kawałki suszone pomidory, majeranek, paprykę słodką, sól i pieprz oraz wszystko mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozwałkowujemy na prostokąt.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2016/11/rolada-z-kiszona-kapusta.html