Ciasto migdałowo-jabłkowe

Martyna
Fit
01.11.2016 14:59
Ciasto migdałowo-jabłkowe

Składniki: – 2 jabłka – 3 jajka – 40g mąki owsianej (lub bezglutenowej) – 20g płatków migdałów + do posypania – 2 łyżki ksylitolu – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia (bezglutenowy) – 1/2 łyżeczki cynamonu – sok z cytryny *opcjonalnie: kilka kropel aromatu cytrynowego Jabłka obieramy, dzielimy na ósemki, a następnie kroimy na plasterki i skrapiamy sokiem z cytryny. Na rodzinnych obiadach na pewno pojawią się wyśmienite dania, desery i ciasta, które nie będą ubogie w kalorie. Z racji dzisiejszego Święta Wszystkich Zmarłych, większość z nas spędza czas z rodziną, bliskimi. Formę (20 x 25 cm) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i posypujemy płatkami migdałów. Stąd chciałabym zaproponować Wam kolejną odsłonę ciasta FIT, tym razem z migdałami i jabłkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/ciasto-migdalowe-jablkami-fit/