Spaghetti carbonara

Kasia
Makarony
31.10.2016 13:09
Spaghetti carbonara

Zobaczcie też: Makaron z łososiem i cukinią - 300g surowego, wędzonego boczku - mała cebulka - ząbek czosnku - śmietanka 30%, 200g - 2 żółtka - garść startego parmezanu - około pół łyżeczki pieprzu - zioła do ozdoby - makaron Krok 1 Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy do mocnego zrumienienia. Śmietankę mieszamy dokładnie z żółtkami i dodajemy na patelnie – mieszając dynamicznymi ruchami, aby żółtka się nie ścięły. * jeżeli sos wydaje się wam być za gęsty, możecie dodać do niego 2-3 łyżki wody z ugotowanego makaronu Następnie łyżką wybieramy tłuszcz z patelni, który wytopił się z boczku. Przyrządza się ją na wiele sposób, tak samo, jak wiele jest teorii co do jej przygotowywania. Następnie do sosu dodajemy starty parmezan i mieszamy, aby połączył się z wcześniej powstałym sosem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniabazylii.pl/2012/04/spaghetti-carbonara/