Pieczona ciecierzyca

Małgorzata
Fit
27.10.2016 8:14
Pieczona ciecierzyca

SKŁADNIKI (całość - 617 kcal) 400 g ciecierzycy (bez zalewy - lub 2 szklanki gotowanej) 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki wędzonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki soli PRZYGOTOWANIE Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (z termoobiegiem). Cała przekąska - 617 kcal - białko - 19,4 g - tłuszcze - 38,4 g - węglowodany - 45,7 g - błonnik - 13,7 g Zapraszam na fanpage na FB oraz Instagram Ciecierzycę pieczoną można przygotowywać z ulubionymi przyprawami - na słono,pikantnie - ale też na słodko (np. z cynamonem i syropem klonowym). Ciecierzycę odlewamy z zalewy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą. Ciecierzyca jest bardzo dobrym źródłem białka w diecie, obniża poziom złego cholesterolu, a dzięki zawartości potasu - obniża ciśnienie krwi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/10/pieczona-ciecierzyca.html