Chlebek paleo

Monika
Przekąski
25.10.2016 19:44
Chlebek paleo

Zatem do roboty: Przygotuj : 1/2 szklanki mąki lnianej 1/2 kokosowej ( bogate w zdrowe tłuszcze alternatywy tradycyjnej pszennej) 7 jajek, 1/2 szklanki tłuszczu ( pozostając w temacie, użyłam rozpuszczonego oleju kokosowego) , starte warzywa ( cokolwiek macie w lodówce. Odkrycie, które zagościło w mojej kuchni to… chleb paleo , który w różnych wersjach może być słodką przekąską, pieczywem wytrawnym czy jeszcze inną alternatywą do zbożowych potraw… np. tak jak ja – marchew, cukinia, seler) w ilości 1, 5 szkl. Kromka to około 145 kcal; 5 g białka; 12 g zdrowych tłuszczów i …tylko 2 g węglowodanów Czas , który poświęcicie na jego przygotowanie to 15 minut + 50-60 minut w piekarniku. Warzywa traktujemy jako trzecią oddzielną grupę, bowiem zanim je wmieszamy w resztę , musimy solidnie odcisnąć. Teraz wystarczy wypełnić jakieś korytko czy coś w tym stylu i wstawić do piekarnika. Usuwam wszystko, co związane ze zbożami i nabiałem na rzecz produktów, które zbliżają do idei żywienia człowieka paleolitycznego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://whatsup-gniezno.pl/2016/10/25/rozgrzewajacy-chleb-bez-zboz-paleo/