Jabłko w cieście drożdżowym

Ciasta
15.10.2016 20:27
Jabłko w cieście drożdżowym

łyżka syropu klonowego łyżeczka masła klarowanego ghee 2 łyżki poppingu z canihua (może być z amarantusa) gotowe ciasto drożdżowe cynamon Z ciasta wyciąć dwa koła za pomocą szklanki. Cóż z tego, skoro później i tak część ląduje w koszu, ponieważ nikt z domowników nie zdążył ich zjeść? Wszelkie wypieki z jabłkami, a w szczególności drożdżowe bułeczki nimi nadziane, to jedne z moich ulubionych smaków dzieciństwa. DOUGH 1 large, hollowed out apple 1 tablespoon of ghee butter 1 tablespoon of maple syrup 2 tablespoons of puffed canihua ready-made yeast pastry Delicje, Katarzynki, baton Picnic i Kitkat, Prince Polo, Ptasie Mleczko, a także Od czasu do czasu wracając ze szkoły, zachodziłam do mojego ulubionego sklepiku, żeby kupić sobie za kieszonkowe któryś z tych przysmaków. Dlatego też polecam Wam zakupy spożywcze przez Internet, gdzie również możecie kupić różne słodkości, które kojarzą Wam się z Waszym dzieciństwem. :) Jak zapewne wiecie, reklama robi swoje i do kasy większość z nas podchodzi obładowana różnymi produktami w promocyjnej cenie. Jeśli dobrnęliście do końca, jest nagroda - przepis na błyskawiczne śniadanie lub deser, czyli wspominane na początku jabłko w cieście drożdżowym! Dziś jednak coraz rzadziej chodzę już po sklepach, a wszystko przez okropne kolejki i moje postanowienie polegające na kupowaniu tylko tego, co miałam zamiar kupić wychodząc do sklepu. Całość obtoczyć w poppingu z canihua/amarantusa i cynamonie. Piec około 20 minut w 180 stopniach z włączonym termoobiegiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://poraneknaslodko.blogspot.com/2016/10/jabko-w-ciescie-drozdzowym.html