Trufle czekoladowe

kardamonovy
Desery
14.10.2016 10:21
Trufle czekoladowe

Składniki: 50 g masła 200 ml śmietanki 30% 4 tabliczki gorzkiej czekolady 2 czubate łyżki miodu 2 łyżki whisky szczypta soli kakao naturalne (przepis na około 50 sztuk) Śmietankę podgrzewamy w garnku, dorzucamy czekoladę. Po stwardnieniu formujemy z nich kulki, albo co Wam tylko przyjdzie do głowy i obtaczamy w kakao. Nie wiem czy każdemu takie proporcje będą pasowały, myślę, że część z Was będzie dokładać miodu. Żeby masa stwardniała wkładamy ją na parę godzin do lodówki. Miodu tylko tyle, żeby złamać gorzki smak. Kakao, którym czekoladki są posypane, możecie zastąpić cukrem pudrem, orzechami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/trufle-czekoladowe/