Jabłka w cieście

Desery
11.10.2016 10:38
Jabłka w cieście

Zapraszam także do innych moich przepisów: – placki z jabłkami – racuchy z jabłkami – placki serowe z jabłkami – placuszki z dyni – szakszuka – placuszki jogurtowe z owocami JABŁKA W CIEŚCIE PRZYGOTOWANIE: 15 minut ILOŚĆ – 10-12 krążków SKŁADNIKI: – 2 jabłka – 50 g mąki pszennej – ok 50 ml mleka – 1 jajko – 2 łyżeczki cukru waniliowego – szczypta cynamonu – cukier puder do posypania – tłuszcz do smażenia (olej roślinny) PRZYGOTOWANIE: U mnie placki z małymi kawałkami jabłek to tradycyjne placki z jabłkami, a jabłka w cieście to krążki jabłka zamoczone w cieście i usmażone. W domu z J. prowadzimy wieczny spór o nazewnictwo i różnicę pomiędzy plackami z jabłkami, a jabłkami w cieście. U J. w domu rodzinnym placki z małymi kawałkami jabłek nazywało się właśnie jabłkami w cieście. Tak przygotowane jabłka zanurzcie w cieście i kładźcie na patelnię z rozgrzanym tłuszczem. Z krążków wytnijcie środek z gniazdem nasiennym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://nietylkopasta.pl/jablka-w-ciescie/