ŚLEDZIE W ZALEWIE KETCHUPOWEJ

Milena
Przekąski
11.10.2016 9:22
ŚLEDZIE W ZALEWIE KETCHUPOWEJ

Składniki: 500 g solonych filetów śledziowych 2 cebule 5 ogórków konserwowych Marynata: 7 łyżek keczupu łyżka musztardy 2 łyżki octu winnego 5 łyżek oleju łyżeczka cukru kilka ziarenek pieprzu, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie Śledzie moczymy 3-4 godziny w wodzie, następnie kroimy na mniejsze kawałki. Na dnie szklanego naczynia układamy warstwę cebuli, ogórków i śledzi, na nich rozsmarowujemy marynatę. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy chwilę na oleju.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/10/sledzie-w-zalewie-ketchupowej/