Tarta z malinami

Anna
Ciasta
01.10.2016 16:02
Tarta z malinami

Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko 4 łyżki cukru 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% lub 36% 150 g białej czekolady 1 opakowanie świeżych malin Możemy je przyrządzać na wiele różnych sposobów, na słono oraz słodko. Ponownie wstawiamy całość do piekarnika o temperaturze 180 stopni na ok. 15 minut, aż masa zastygnie. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i na wierzchu układamy gęsto maliny, delikatnie je dociskamy do kremu. Tak przygotowane ciasto wkładamy na ok 15 minut do piekarnika. Następnie ciasto ugnieść w kulkę i odstawić do lodówki na ok. godzinę. Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiewamy mąkę, do tego dodajemy masło, jajko oraz cukier. Bardzo szybko ją przygotujemy w domu, a na pewno smakiem i wyglądem zachwyci każdego. Opis tarta z malinami: Tarta z malinami uwielbiam ją!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/tarta-z-malinami/