ROLADA SZPINAKOWA Z TUŃCZYKIEM

Milena
Przekąski
01.10.2016 10:24
ROLADA SZPINAKOWA Z TUŃCZYKIEM

Składniki: 500 g mrożonego szpinaku 4 jajka łyżka oleju czubata łyżka mąki pszennej sól i pieprz Nadzienie serek kanapkowy puszka tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym) 2–3 ogórki konserwowe sol, pieprz Przygotowanie Szpinak odmrażamy, podsmażamy na oleju, aż odparuje z niego woda. Przepis na efektowną i smaczną przekąskę, która na pewno zrobi wrażenie na niejednej imprezie. Następnie wszystko zwijamy w roladę, potem zawijamy ją w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2-3 godziny. Następnie rozsmarowujemy na nim serek, układamy kawałki odsączonego tuńczyka na całej powierzchni. Biszkopt wyjmujemy, odrywamy z papieru, przekładamy na ściereczkę i zwijamy jak roladę. Na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy szpinakowy biszkopt i wygładzamy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/10/rolada-szpinakowa-z-tunczykiem/