Jabłka w cieście

Dominika
Śniadania
29.09.2016 19:17
Jabłka w cieście

Składniki Ilość: ok. 5 porcji 6 jabłek 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli olej do smażenia Przygotowanie Jabłka obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne, przeznaczonym do tego urządzeniem lub nożem. Obtaczać w cieście plastry jabłka i smażyć je na wcześniej rozgrzanym oleju na patelni. Pewnie większość z nas ma w domu jabłka, które po prostu lubi sobie czasem pochrupać dla zdrowia lub smaku... Podawać ciepłe jabłka w cieście posypane cukrem pudrem lub z kremem czekoladowym. Zamiast zwykłych naleśników na obiad, podałam właśnie takie jabłuszka w cieście. A co powiecie na to, żeby usmażyć je w cieście naleśnikowym? Możecie zjeść je same, posypać cukrem pudrem albo jeśli nie liczycie kalorii, wysmarować kremem czekoladowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lanika.pl/jablka-w-ciescie/