Zdrowe lody jarmużowe

Martyna
Desery
29.09.2016 19:14
Zdrowe lody jarmużowe

Jedzenie było wyśmienite, drinki pyszne, skorzystałam z tradycyjnego hammamu, a ponadto poznaliśmy wspaniałych Niemców, z którymi rewelacyjnie bawiliśmy się za dnia, jak i na imprezach. Wraz z moim mężczyzną trafiliśmy na świetny Last Minute i za przyzwoite pieniądze wybraliśmy się do pięciogwiazdkowego hotelu z ofertą all inclusive. Sami tubylcy wypowiadali się, że stan wyjątkowy jest wprowadzony tak na prawdę tylko po to, by przyspieszyć aresztowania, sprawy sądowe i ostatecznie skazanie winnych zamachu stanu. Wokół są same wspaniałe hotele, które niestety w sporej części nie zostały otwarte przez małą liczbę chętnych, którzy przestraszyli się sytuacji politycznej. Jeżeli nie przepadacie za smakiem jarmużu, a doceniacie jego zdrowotne właściwości to lody są fenomenalnym pomysłem na jego spożycie. Oboje chcemy skończyć szkoły, odłożyć trochę pieniędzy, by wszystko odbyło się w spokoju, a nie w niepotrzebnym pośpiechu. Składniki: – 50-100g jarmużu – 2 banany – 50ml mleka (krowiego, roślinnego) Banany kroimy, umieszczamy w pojemniku i wkładamy do zamrażalnika, by całkowicie ja zamrozić. Następnie dodajemy zamrożone banany (jeżeli mamy słabszy mikser, po wyjęciu ich z zamrażalnika, możemy chwilę odczekać, by banany nieco zmiękły) i miksujemy do uzyskania konsystencji lodów. Smacznego! Niestety, nie będziemy tradycyjni i nie pobierzemy się w ciągu roku. Liście, bez twardych łodyg miksujemy na najwyższych obrotach wraz z mlekiem, aż cały jarmuż będzie rozdrobniony. Wczoraj późnym wieczorem wróciłam ze wspaniałych wakacji z Turcji wraz z moim (już!) narzeczonym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/zdrowe-lody-jarmuzowe/