Mleczne cukierki z prosem ekspandowanym

Jolanta
Desery
28.09.2016 6:03
Mleczne cukierki z prosem ekspandowanym

Do przygotowania dzisiejszych mlecznych cukierków oprócz mleka, cukru i odrobiny masła (opcjonalnie) użyłam prosa ekspandowanego, gdyż małe równe, okrągłe kulki według mnie idealnie się nadawały do przygotowania kruchych, cukierków a’la krówki, dzięki prosu domowe cukierki nabrały lekkości i chrupkości. prosa ekspandowanego marki Lestello (puffed millet) Przygotowanie: Mleko, cukier, cukier waniliowy i masło przekładamy na patelnię (przy szerszej powierzchni grzewczej szybciej zgęstnieje) lub do rondelka i na średnim gazie podgrzewamy aż wszystko się rozpuści i razem połączy. Na początku września dotarła do nas przesyłka z produktami do testowania marki Lestello, od razu w oko wpadły mi paczki ekspandowanych ziaren. Przepis na domowe cukierki jak krówki z prosem ekspandowanym? Są lekkie, zdrowe i idealnie nadają się jako dodatek do przygotowania domowych słodyczy takich jak mleczne cukierki. Całość przełożyłam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą, wyrównujemy powierzchnię, dociskamy masę, aby nie było pustych przestrzeni na dnie. Jak przygotować domowe cukierki z mleka i cukru? Te ekspandowane (puffed) ziarna są tego typu produktami, ale przygotowano je z prosa, gryki, pszenicy i owsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://straga.pl/ciasta-i-ciasteczka/mleczne-cukierki-prosem/