Ratatouille

Anna
Zapiekanki
27.09.2016 17:49
Ratatouille

Składniki: 1 bakłażan 2 papryki czerwone 2 papryki żółte 1 cukinia 5-6 pomidorów 3 ząbki czosnku 3 cebule 6 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz 1 łyżeczka suszonych ziół prowansalskich 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki Na tej samej patelni smażymy pokrojoną w kostkę cebulę oraz rozgnieciony czosnek. Następnie na tej samej patelni smażymy pokrojone paprykę i dodajemy ją również do cukinii. Na samym końcu smażymy pomidory wraz z sokiem, zioła prowansalskie oraz natkę pietruszki. Cukinię kroimy na plasterki i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Sposób przygotowania: Na początku kroimy bakłażan w małą kostkę i posypujemy solą. Odstawiamy na bok na ok 30 minut, żeby puścił nadmiar wody. Ratatouille przepis, w spolszczonej wersji również jako ratatuj.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/ratatouille/