Leczo

Anna
Obiad
19.09.2016 17:09
Leczo

Składniki: 2 papryki czerwone 1 papryka zielona 1 papryka żółta 4 cebule 5-6 pomidorów lub 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki 400 g kiełbasy 30 g margaryny lub oliwa z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku Sól, pieprz Leczo jest dość pikantne oraz treściwe ponieważ pochodzi z kuchni węgierskiej dlatego polecamy przy okazji przepisy kuchni węgierskiej. Sposób przygotowania: Na początku cebulę kroimy w piórka i smażymy ją na patelni. Gdy cebula na patelni się zeszkli wrzucamy ją do papryki i dalej dusimy. Kiełbasę kroimy na drobne kawałki i również podsmażamy na patelni. Całość dusimy na małym ogniu przez ok 1 godzinę. Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paski. Leczo to danie bardzo sycące, z dużą ilością warzyw oraz mięsa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/leczo/