Lekki, puszysty omlet Raffaello FIT

Martyna
Śniadania
16.09.2016 14:27
Lekki, puszysty omlet Raffaello FIT

Dodatkowo: – 3 łyżki kremu Raffaello z kaszy jaglanej – 3 łyżki jogurtu naturalnego – 1 łyżka płatków migdałowych – chipsy kokosowe – wiórki kokosowe – roztopiona gorzka czekolada Białka oddzielamy od żółtek. Składniki: – 2 jajka – 1 łyżka mąki kukurydzianej – 1 łyżka wiórków kokosowych – 1/2 łyżeczki masła / 1 łyżeczka oleju – szczypta soli * Następnie przelewamy puszystą masę na rozgrzaną już patelnię, za pomocą łopatki rozprowadzamy ją po całym dnie, przykrywamy przykrywką i smażymy na małym ogniu ok. 3-4 minuty, aż omlet zacznie cichutko skwierczeć. W misce umieszczamy białka ze szczyptą soli i ubijamy je za pomocą trzepaczki na sztywną, puszystą pianę (która, po odwróceniu miski do góry nogami nie poruszy się). Zapraszam Was na prawdziwą ucztę! Na mim blogu znajdziecie również wspaniały przepis na wytrawny omlet z kurkami. Wówczas za pomocą łopatki (lub zsuwając na pokrywkę/talerz) przewracamy go na drugą stronę i smażymy następne 2 minuty. Na patelni (u mnie o średnicy dna 20 cm) roztapiamy masło/rozgrzewamy olej i za pomocą silikonowego pędzelka rozprowadzamy tłuszcz po całym dnie i bokach.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/puszysty-omlet-raffaello/