Leczo z fasolką szparagową

Iza
Obiad
14.09.2016 19:36
Leczo z fasolką szparagową

Składniki: - 1 cebula - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki masła klarowanego - 250 g fasolki szparagowej zielonej - 250 g fasolki szparagowej żółtej - 450 g czerwonej papryki - 850 g pomidorów - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - 1 łyżka słodkiej mielonej papryki - ½ łyżeczki pieprzu ziołowego - 2 łyżeczki soli słonecznej - pieprz - mielona ostra papryka do smaku - 1 łyżeczka miodu Fasolkę szparagową umyć, poobcinać końcówki i pokroić na 3 – 4 cm kawałki. Leczo z fasolką szparagową Jak zrobić leczo z fasolką szparagową? Leczo z fasolką szparagową Sezon na fasolkę szparagową powoli się kończy, wykorzystuję więc ten czas maksymalnie. Dlatego dziś przedstawiam Wam prosty, ale przepyszny przepis na leczo z fasolką szparagową. Leczo z fasolką szparagową podawać z ulubionym pieczywem. Jeśli lubicie fasolkę szparagową polecam Wam przepis na risotto, który znajdziecie na blogu. Pomidory dodać do fasolki i papryki, gotować około 15 – 20 minut, aż fasolka i papryka będzie miękka, ale wciąż chrupiąca. Dodać rozgnieciony czosnek i fasolkę szparagową, podsmażać całość około 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://gdywbrzuchuburczy.blogspot.com/2016/09/leczo-z-fasolka-szparagowa.html