Boczek z szynkowaru -wędlina domowa

Kasia
Przekąski
12.09.2016 11:04
Boczek z szynkowaru -wędlina domowa

Składniki: 1 kg boczku(bez kości) 2-3 ząbki czosnku, łyżka majeranku 1,5 łyżeczki soli(może to być sól peklowa,mięsko będzie wtedy różowe,ale trzeba je w przyprawach i tej soli potrzymać dobę) Przygotowanie: boczek nacieramy przyprawami i wyciśniętym czosnkiem, zawijamy i wkładamy do woreczka i do szynkowaru,szynkowar wstawiamy do garnka,na spodzie ściereczka i zalewamy wodą do wysokości mięsa, parzymy na małym ogniu ok 2,5-3

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2016/09/boczek-z-szynkowaru-wedlina-domowa.html