Eklery z kremem i malinami

Anna
Desery
11.09.2016 12:24
Eklery z kremem i malinami

Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka 1 szklanka wody 120 g masła szczypta soli 120 g serka mascarpone 100 g malin (świeżych lub mrożonych) 100 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru Opis Eklerki przepis doskonały z malinami: Smakowite eklerki przepis doskonały z malinami. Tak przygotowane ciasto przekładamy do rękawa cukierniczego i na blachę wyciskamy eklerki o długości ok 6 cm. Może się wydawać, że ich przygotowanie jest skomplikowane, ale jest to bardzo prosty przepis. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni przez ok 20-25 minut. Spodnią połowę eklerka smarujemy przygotowanym serkiem oraz malinami. Sposób przygotowania: Do rondelka wrzucamy wodę, masło oraz szczyptę soli. Gdy ciasto już ostygnie ucieramy je z jajkami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/eklery-kremem-malinami/