Bazyliowa focaccia

Agata
Przekąski
11.09.2016 10:58
Bazyliowa focaccia

Ciasto na moją focaccię wymaga kilku godzin fermentacji, ale jeśli nie macie na to czasu, możecie ten proces pominąć i przygotować ciasto wyrastając je prze 60 - 90 minut w temperaturze pokojowej. Proporcje na blachę o wymiarach: 32 x 32 cm Czas przygotowania: 9 godzin Drożdże rozpuszczamy w wodzie, odstawiamy na 15 minut. Wciskamy w nią oliwki i pomidorki i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 40 minut, posypujemy grubą solą morską. Focaccię rozciągamy na wymiary blaszki do pieczenia i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przerabiam więc ją na różne sposoby, tym razem padło na focaccię.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2016/09/bazyliowa-focaccia.html