Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami

Monika
Obiad
08.09.2016 21:23
Cukinia faszerowana mięsem, kaszą bulgur i kurkami

składniki: 2 średnie cukinie po ok 900 g 400 g mięsa mielonego z indyka 1 woreczek kaszy bulgur 200 g kurek 1 cebula sól,pieprz olej do smażenia masło do smażenia ser żółty do posypania Cukinie dokładnie umyć. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, wrzucić kurki i smażyć aż zmiękną, przełożyć na talerz. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30-40 minut aż cukinia będzie miękka, funkcja termoobieg. Kurki dokładnie oczyścić, mniejsze zostawić w całości a większe pokroić na mniejsze kawałki. Wydrążone cukinie lekko posolić w środku i odłożyć na ściereczkę skórką do góry. Na 10 minut przed końcem pieczenia posypać żółtym serem. Następnie dodać wcześniej usmażone kurki oraz ugotowaną kaszę bulgur.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/08/cukinia-faszerowana-miesem-kasza-bulgur.html