Ciasto Jamajka

Ewelina
Ciasta
04.09.2016 10:11
Ciasto Jamajka

Jamajka Składniki: - 5 jajek - 1/3 szkl cukru pudru - 100g mąki - 2 łyżki kakao - 2 suche budynie czekoladowe - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 4 banany - 2 galaretki cytrynowe - 500g śmietany kremówki - 1/3 szkl cukru - 150g mascarpone - dżem brzoskwiniowy - Biszkopt: Białka ubijam z cukrem pudrem. Po tym czasie wystudzić i przeciąć na na dwa blaty. Żółtka, mąkę, proszek do pieczenia, budynie i kakao ubijam mikserem na gładką masę. Przełożyć 3/4 masy na galaretkę, przykryć pokruszonym w dłoniach drugim blatem. - Banany kroimy na pół po długości, skrapiamy sokiem cytrynowym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tagebuchpopolsku.blogspot.com/2016/09/ciasto-jamajka.html