Kostka brzoskwiniowa z kokosem

Gabriela
Ciasta
31.08.2016 8:22
Kostka brzoskwiniowa z kokosem

Piekłam w formie o wymiarach 27 cm x 35 cm. Składniki: na biszkopt 8 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu na krem 300 ml śmietany 30% 250 g serka mascarpone 1 słoik dżemu brzoskwiniowego (u mnie 420g) cukier puder 4 łyżeczki żelatyny dodatkowo 100 g wiórek kokosowych 1 słoik dżemu brzoskwiniowego Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt, ostudzić i przeciąć na 2 blaty. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i mascarpone, dodać dżem brzoskwiniowy, rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody zimną żelatynę i wszystko razem zmiksować.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://lubieessc.blogspot.com/2016/08/kostka-brzoskwiniowa-z-kokosem.html