Bezglutenowe, kukurydziane babeczki z owocami

Martyna
Desery
24.08.2016 15:52
Bezglutenowe, kukurydziane babeczki z owocami

Lecz spokojnie, w przepisie możemy wykorzystać również inne owoce, a najlepiej użyć tych, które lubimy najbardziej. Składniki na 12 babeczek: – 250ml mleka – 140g mąki kukurydzianej – 1,5 szklanki ulubionych owoców (mieszanka malin, jagód, borówek i poziomek) – 40ml oleju – 20-40g gorzkiej czekolady (można pominąć) – 2 jajka – 2 łyżki ksylitolu – 2 łyżki ciepłej wody – 1,5 łyżki siemienia lnianego – 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia (bezglutenowego) Można je zrobić praktycznie ze wszystkiego, można je nadziać, można je przygotować na słono i na słodko, możemy przygotować je bez problemu dla cukrzyków, bezglutenowców i wegan – wszystko zależy od tego, jaki efekt chcemy osiągnąć. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do masy wraz z przemytymi i osuszonymi owocami, delikatnie mieszamy. W pierwszej misce umieszczamy mąkę, proszek do pieczenia, ksylitol i mieszamy do całkowitego wymieszania składników. Jagody, borówki, poziomki i maliny powoli znikają ze sklepowych półek, więc trzeba smacznie zakończyć z nimi sezon.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/kukurydziane-babeczki-owocami-bezglutenowe/