Babka z kruszonką orzechową

Małgorzata
Ciasta
20.08.2016 16:52
Babka z kruszonką orzechową

Składniki 340 g mąki 200 g masła 150 g cukru pudru 250 g gęstego jogurtu naturalnego 230 g kwaśniej śmietany 2 jajka 1 łyżeczka pasty waniliowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Kruszonka orzechowa 150 g orzechów * 100 g cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy około 15 minut, po czym wyjmujemy z formy. Wspaniała i delikatna babka wzbogacona subtelnym smakiem kruszonki wykonanej z orzechów, brązowego cukru i cynamonu - niebo w gębie! Jeśli tak, to mam dla Was pomysł na pyszne, weekendowe ciasto z mnóstwem chrupiących orzechów! Czas całkowity 1 godz. 5 min. Drukuj 5 from 5 votes Porcje: 12 Autor: Małgorzata Hert Mąkę mieszamy z sodą i proszkiem do pieczenia, dodajemy do masy. Przygotowanie W małej misce mieszamy ze sobą brązowy cukier, posiekane orzechy i cynamon, odstawiamy na bok. Na spód formy wysypujemy połowę kruszonki orzechowej i wykładamy połowę ciasta. Do miękkiego masła dodajemy cukier i ucieramy do uzyskania jasnej, puszystej masy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/babka-z-kruszonka-orzechowa-4/