Ogórki w zalewie musztardowej

kardamonovy
Przetwory
19.08.2016 10:45
Ogórki w zalewie musztardowej

Podobne przepisy: Ogórki z ananasem Ogórki w curry z selerem naciowym Ogórki w kurkumie i curry Ogórki z kolendrą Ogórki w zalewie gyros Mizeria na zimę do słoików Ogórki z chili i czosnkiem Składniki: 1,5 kg ogórków gruntowych 1 l wody 200 g musztardy miodowej 1,5 szklanki octu 10% 1,5 szklanki cukru 2 łyżki soli 12 ziaren ziela angielskiego 6 ząbków czosnku Z wody, musztardy, octu, cukru i soli robimy zalewę, gotujemy ją minutę, odstawiamy. Nie spodziewałam się po nich wiele, ale 5 dni po ich zrobieniu, z ciekawości otworzyłam najmniejszy słoik. Do wyparzonych słoików wkładamy po 2 ziela angielskie, ząbek czosnku i ogórki (tak do 4/5 wysokości słoika). Z tej ilości składników wyszło mi 6 słoików po 650 ml. Parę dni temu, zrobiłam trochę przypadkiem, ogórki w zalewie musztardowej.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kardamonowy.pl/ogorki-w-zalewie-musztardowej/