Francuskie ślimaki z cukinią

Małgorzata
Przekąski
15.08.2016 17:18
Francuskie ślimaki z cukinią

Porcje: 10 Składniki - 1 opakowanie ciasta francuskiego * - 2 małe młode cukinie - 150 g sera cheddar - 2 łyżki czarnego sezamu - oliwa z oliwek - pieprz biały - sól morska Przygotowanie - Cukinie dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż w cienkie, długie plastry. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy na blacie krótszym bokiem w naszą stronę i posypujemy startym cheddarem. Będę również bardzo wdzięczna, jeśli polubisz moją stronę na facebooku – każde polubienie sprawia mi radość i motywuje do dalszej pracy! Roladę kroimy na 1,5 cm kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy. Po pierwsze jest bardzo smaczne - a to za sprawą swojej specyficznej, warstwowej struktury w postaci cieniutkich, delikatnych i smacznych listków. Po drugie ciasto francuskie to morze możliwości, bo świetnie sprawdza się w wypiekach słodkich jak i wytrawnych. Odnośniki - * użyłam dobrej jakości ciasta francuskiego, na maśle, bez sztucznych dodatków Na pewno pomoże to innym czytelnikom, a mi będzie bardzo miło! Dlatego zawsze w lodówce lub zamrażarce mam opakowanie gotowego ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.wedrowkipokuchni.com.pl/francuskie-slimaki-z-cukinia/
Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni

Małgorzata