Zapiekanka z cukinią i Parnezanem

Zapiekanki
14.08.2016 17:43
Zapiekanka z cukinią i Parnezanem

ZAPIEKANKA WARZYWNA Z PARMEZANEM I MOZZARELLĄ (przepis dla 3-4 osób:) Składniki: 4 ziemniaki 1 papryka czerwona 2 cukinie 2 pomidory 3 ząbki czosnku pęczek zielonej pietruszki garść świeżej bazylii 200 g parmezanu pokrojonego w kostkę 100 g tartego parmezanu 1 kulka (ok. 125 gr) sera mozzarella ok. 80-100 ml oliwy sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ziemniaki i cukinię kroimy na plasterki, paprykę i pomidory – w kostkę. już słońce pokazało swoją – cokolwiek jeszcze bladą – twarz, już grube kurtki wrzucone w odmęty głębokiej szafy, aż tu nagle..Dawaj, z powrotem wyciągamy kombinezony! Wlej w ciało wraz z ciepłem nadzieję, niech ślina mi w gębie stopnieje, rozżarz, rozżarz mnie! Praktyczny gadżet: Zapiekanka podana na stół może być niezwykle efektowna, jeśli podamy ją w eleganckim naczyniu do zapiekania. Na koniec wszystko posypujemy tartym parmezanem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C stopni na ok. 1,5 h. Zima wróciła, hurra..tak dawno jej nie było.. Głos mi się trzęsie, kiedy śpiewam, a wszyscy myślą, że tak trzeba.. Wszystkie warzywa wkładamy do żaroodpornego naczynia, dodajemy posiekane zioła, polewamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://wiszniowka.pl/rozpal-mnie-zapiekanka-warzywna-z-parmezanem-i-mozzarella/