Brzoskwiniowiec

Wiesław
Ciasta
13.08.2016 20:31
Brzoskwiniowiec

Biszkopt nasączamy smarujemy dżemem z czarnych porzeczek, na niego wykładamy krem budyniowy, pokrojone owoce i całość zalewamy tężejącą galaretką. Przełożone dżemem z czarnych porzeczek i kremem budyniowym na syropie z brzoskwiń. Potem rozpuszczamy galaretki w mniejszej ilości wrzątku niż podano na opakowaniu (około 3 1/2 szklanki wrzątku) i odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie porcjami wsypujemy mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wszystko jeszcze raz delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Następnie masło ucieramy z cukrem na puch i dodajemy po łyżce schłodzony budyń. Budynie rozpuszczamy w 3/4 szklanki syropu połączonego z wodą. Łatwe i szybkie ciasto z brzoskwiniami oraz galaretką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://oobzarciuch.blogspot.com/2016/08/brzoskwiniowiec.html