Naleśniki z pieczarkami

Weronika
Obiad
11.08.2016 16:54
Naleśniki z pieczarkami

Na naleśnika wykładam ok 1 pełnej łyżki farszu i posypuję startym serem i zawijam, tym razem (jak na zdjęciu) zwijałam jak sajgonki czyli farsz przy brzegu, nałożyła jedną stronę naleśnika na farsz i drugą stronę a następnie zrolowałam żeby zakryć cały farsz. A wracają do naleśników z pieczarkami i cebulą to pamiętajcie, żeby przed podaniem na talerz podsmażyć naleśniki żeby były chrupiące a ser w środku ciągnący się. Następnie lub w międzyczasie żeby nie marnować czasu, jak smażę naleśniki równocześnie kroję pieczarki (mogą być plasterki, paski jak kto lubi ) i wrzucam na patelnie bez tłuszczu. Zazwyczaj naleśniki z pieczarkami robię na święta wielkanocne, są takim odpowiednikiem pierogów z kapustą i grzybami, które robimy na Boże Narodzenie. Naleśniki z pieczarkami i cebulą sierpnia 03, 2016 1 cebula , naleśniki , obiad , pieczarki Usmażyłam więcej naleśników i przy okazji zrobiłam dla dzieci na podwieczorek naleśniki z dżemem i serkiem homogenizowanym.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kuchniaviki.blogspot.com/2016/08/nalesniki-z-pieczarkami-i-cebula.html