Sernik czekoladowy z jeżynami, jagodami i borówką amerykańską

Anna
Ciasta
10.08.2016 17:16
Sernik czekoladowy z jeżynami, jagodami i borówką amerykańską

masa serowa: - twaróg delikatny President (ok. 500g) - 1 gorzka czekolada (min. 70% kakao), - cukier (do smaku), - 1-2 łyżki kakao, - 1-2 łyżki kakao, - 5 łyżeczek żelatyny, - jeżyny, borówka amerykańska i jagody, Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto wyrabiamy w mikserze/lub ręcznie. Składniki: Ciasto kruche: - ok. 70g cukru drobnego do wypieków, - 1-2 łyżki kakao, - 1 jajko, - 200g mąki - 100g masła. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 30 min. do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki, wałkujemy je bądź ugniatamy rękoma na dno blaszki. Pieczemy ok. 20-30 min. w 180°C, do suchego patyczka. Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali bądź w kąpieli wodnej, lekko ostudzamy. Ser przekładamy do misy miksera, dodajemy cukier (do smaku), kakao oraz dodajemy przestudzoną żelatynę i czekoladę. Odstawić do napęcznienia na ok. 10 min.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2016/08/sernik-czekoladowy-z-jezynami-i-borowka.html