JABŁKOWO-BANANOWE KLUSKI KŁADZIONE

Milena
Obiad
08.08.2016 10:02
JABŁKOWO-BANANOWE KLUSKI KŁADZIONE

Do wrzącej wody wkładamy oderwane kawałki ciasta (odrywamy je byle jak łyżką albo zmoczoną ręką na małe kawałki). Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach, banany miksujemy albo rozgniatamy widelcem na papkę. Składniki: - 2 spore jabłka - 2 banany - 3 jajka - łyżka cukru - 2,5 szklanki mąki - szczypta soli Przygotowanie W dużym garnku zagotowujemy posoloną wodę. Można podać na różne sposoby: z zasmażką z bułki tartej, posypane cukrem, cynamonem albo ze śmietaną.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/08/jablkowo-bananowe-kluski-kladzione/