CZOSNKOWA PIECZEŃ Z ŁOPATKI

Justyna
Obiad
03.08.2016 11:00
CZOSNKOWA PIECZEŃ Z ŁOPATKI

Składniki: 1-1,2 kg łopatki wieprzowej (lub innego mięsa wieprzowego) 7-8 ząbków czosnku Marynata: 3 łyżki oleju 0,5 łyżeczki papryki ostrej 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego 0,5 łyżeczki oregano 0,5 łyżeczki papryki wędzonej szczypta soli pieprz Przygotowanie Wszystkie składniki na marynatę wkładamy do miseczki i dokładnie mieszamy. Pyszna pieczeń z mięsa wieprzowego, którą można podać zarówno na ciepło do obiadu, jak i na zimno na kanapki. Staramy się nacinać mięso w jednakowych odległościach, aby czosnek był rozłożony równomiernie na całej pieczeni.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2016/08/czosnkowa-pieczen-z-lopatki/