Bakłażan faszerowany

Beata
Obiad
31.07.2016 0:08
Bakłażan faszerowany

Składniki: 2 średnie bakłażany 500 g mięsa mielonego 100 g żółtego sera 150 g pieczarek 1 szklanka kuskusa 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki sól pieprz natka pietruszki Wykonanie: Na patelni rozgrzać masło i zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę, dodać mięso mielone i podsmażyć na lekko rumiany kolor, mieszając od czasu do czasu. Na wierzch wyłożyć mięso i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 20 minut. Z każdej połówki łyżeczką wydrążyć miąższ , tworząc łódeczki, tak aby boki miały około 1 cm grubości. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 10 minut. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Każdą łódeczkę z bakłażana wyłożyć w środku plastrami sera.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/07/bakazan-faszerowany.html